More

  Predstavnici Vijeća mladih Brčko distrikta Bosne i Hecegovine na treningu 50/50 u Budimpešti /FOTO

  Predstavnici Vijeća mladih Brčko distrikta Bosne i Hercegovine bili su od 8. do 14. maja učesnici treninga 50/50 u Evropskom omladinskom centru u Budimpešti.

  Ovaj trening,  organiziran za učesnike iz Bosne i Hercegovine prvi put nakon 20 godina, namijenjen je službenicima koji rade sa mladima, ali i mladima iz cijele Bosne i Heregovine.

  Valja istaći i to da je na treningu čak 6 od oko 30 učesnika došlo upravo iz našeg grada.

  Član Predsjedništva Vijeća mladih Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Vladimir Kanostrevac nije krio zadovoljstvo kako je protekao trening i samom tom činjenicom da je tamo bilo najviše njegovih kolegica i kolega.

  „Zaista je bilo sjajno vidjeti da među učesnicima najviše ima učesnika iz Brčkog. S obzirom da smo kao krovno tijelo pomogli Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Vijeću Evrope u organizaciji treninga i vidjeli njegov značaj iskoristili smo sjajnu podršku svih naših medija da ispromoviramo poziv na trening, kako bi ga vidjelo što više naših mladih i uspjelo je, veoma sam zadovoljan. To je jedna latentna borba za naše mlade i način da u sitnim apoenima vraćamo dug našem gradu. “

  Ni ostali učesnici ne kriju impresije iz Budimpešte.

  “Imali smo priliku da se upoznamo sa situacijom u brojnim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini  i da stvorimo širu sliku kako funkcionira Bosna i Hercegovine na raznim nivoima i NVO sektor u njoj i što je najvažnije da ostvarimo nove kontakte i sjajnu saradnju sa Vijećem Evrope. Već imamo poziv na događaj u Strazburu.“, kaže Aleksandar Pantelić,  član Vijeća mladih Brčkog.

  On dodaje da su program naročito obogatili treneri i predavači, te obraćanja zvaničnika Vijeća Evrope, što je učesnicima dalo jedinstvenu priliku da se upoznaju sa funkcioniranjem ove međunarodne organizacije.

  Domaćini treninga bili su  Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Vijeće Evrope, uz podršku 3 krovna tijela mladih Bosne i Hercegovine .

  Među učesnicima iz Brčkog bili su i predstavnik Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, te zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, navedeno je u pisanoj informaciji iz Vijeća mladih Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  47 ÷ forty seven =

  Čitano

  Povezani članci