More

  Predstavnici Skupštine i Vlade Brčko distrikta organizirali tradicionalni novogodišnji prijem

  Osvrćući se na proteklu godinu Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog, rekao je da godina koja je protekla nije potrošena uzalud i da se radilo na pripremama projekata čija bi realizacija trebala uslijediti u narednoj godini.

  - Advertisement -

  Tradicionalnim novogodišnjim prijemom u organizaciji predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u četvrtak navečer u Brčkom je obilježen završetak 2017. poslovne godine.

  Pozdravljajući predstavnike političkog, privrednog, kulturnog života i vjerskih zajednica zamjenik gradonačelnika Anto Domić rekao je da praznična okupljanja na najbolji način odražavaju raznolikost koja Brčko distrikt izdvaja od drugih sredina u BiH.

  „Ovo zajedništvo tri konstitutivna naroda, nacionalnih manjina i dolazak pripadnika svih konfesija govori da smo odlučni da na ovom prostoru gradimo suživot u različitosti. To nije nimalo lagan posao, već posao koji zahtijeva puno odricanja, strpljenja i dogovaranja“, rekao je Domić.

  Predsjednik Skupštine Esed Kadrić istakao je da vjeruje da će naredna godina biti godina u kojoj će se rad Skupštine i Vlade moći bolje mjeriti i prepoznati u odnosu na godinu koja je protekla u traganju za najboljim rješenjima.

  „Najvažnije je bilo sačuvati političku stabilnost Brčko distrikta bez koje se ne bi moglo ništa uraditi u ovoj lokalnoj zajednici. Cijenim da smo u tome uspjeli i očekujem da će godina koja dolazi biti godina u kojoj će Vlada Skupštinu zatrpati svojim inicijativama kako bi mogli donijeti najbolje odluke za Brčko i naredne godine, kada budemo na polovini mandata, mjeriti naše rezultate“,rekao je predsjednik Kadrić.

  Realizacija projekata u narednoj godini

  Osvrćući se na proteklu godinu Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog, rekao je da godina koja je protekla nije potrošena uzalud i da se radilo na pripremama projekata čija bi realizacija trebala uslijediti u narednoj godini.

  „Mislim da ovu godinu završavamo s političkom i ekonomskom stabilnošću i nadom da ćemo u 2018. godini ostvariti najveći dio onoga što smo zacrtali“, rekao je gradonačelnik Milić.

  Predstavnici Vlade i Skupštine čestitali su katolički i pravoslavni Božić i poželjeli sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu.

  U muzičkom dijelu programa priređenog za zvanice novogodišnjeg koktela nastupili su Aleksandra Veselić, profesorica solo pjevanja, i Aleksa Marković s Odsjeka solo pjevanja Osnovne muzičke škole u Brčkom.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy − sixty =