Predstavnici Internacionalnog univerziteta Brčko na Međunarodnoj konferenciji u Crnoj Gori

  Prezentirane su brojne teme i problematika kontrole, upravljanja i razvoja.

  Foto: Arhiva

  Jučer je u Sutomoru, u Republici Crnoj Gori, završena XXV Međunarodna konferencija o kvalitetu pod nazivom „Kvalitet u praksi – analiza rizika siguran put ka održivom razvoju“.

  Prezentirane su brojne teme i problematika kontrole, upravljanja i razvoja. Među njima je posebnu pažnju privukla tema „Sistem internih kontrola kao sastavnica obuhvata financijskog upravljanja i kontrole“, koju je sudionicima Konferencije prezentirao profesor doktor Siniša Bilić, prorektor za razvoj i dekan Fakulteta za menadžment Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove visokoškolske ustanove.

  - Reklama -

  Rad je nastao kao zajednički istraživački napor profesora Bilića i profesora doktora Safeta Subašića, docenta doktora Muamera Muminovića i Milenka Savanovića, ministra rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske.

  Rad je, prema riječima profesora Bilića, obuhvatio delikatan problem zanemarivanja funkcija interne kontrole u sistemu financijskog upravljanja.

  U tom smislu autori su izvršili kritičku recepciju modela cjelokupnog sistema internih kontrola  i naglasili značaj primjene informacionih tehnologija u sistemu kontrole i upravljanja.

  Oni predlažu veći stupanj korištenja rezultata internih kontrola u procesu upravljanja i potrebu uspostavljanja adekvatnog modela internih kontrola.

  „Rektor Internacionalnog univerziteta profesor doktor Velimir Sotirović i profesor Bilić u razvojnoj strategiji Univerziteta poseban značaj su dali znanstveno-istraživačkim projektima i aktivnostima, tako da je učešće predstavnika Univerziteta na Konferenciji u Crnoj Gori sastavni dio takve orijentacije“, navedeno je u saopćenju.

  IzvorOtisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  six × = six