More

  Predstavljena nova oklopna vozila Uprave policije MUP-a TK/FOTO

  - Advertisement -

  U krugu nekadašnje kasarne Armije R BiH Husein kapetan Gradaščević, danas Kampusu Univerziteta u Tuzli, danas je upriličena prezentacija novonabavljenih specijalizovanih transportera Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

  Ukupna vrijednost četiri transportera je 4,4 miliona KM, a danas su prezentovana dva dok će preostala dva uskoro biti dopremljena u Tuzli.

  “Dozvati se pameti”

  Svečanosti je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, koji je izvršio postrojavanje pripadnika Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a TK.

  – Prvo što mogu reći je dabogda nikad ne trebali. Nažalost, mjesto i vrijeme u kojem živimo opravdava svrhu nabavke ovakvih vozila i opremanja Jedinice za podršku u slučaju da, prije svega, treba asistencija građanima kantona, ali moramo mi šire to pogledati, pa reći i cijele Bosne i Hercegovine. Želim pohvaliti ambiciju i namjeru Vlade TK da se ovo realizuje jer je ovo prvi put da Vlada TK nabavlja ovakvu specijalističku opremu. Niko drugi neće voditi računa o našoj sigurnosti i to pokazuje ovo što se događa u svijetu. Mi se trebamo osvijestiti i dozvati pameti jer se niko neće boriti za ovu zemlju ako mi sami nećemo. Uvijek se neko nađe i kaže da smo novac mogli bolje upotrijebiti. Novac se uvijek može bolje upotrijebiti, ali ga upotrebljavamo u odnosu na situaciju u kojoj se nalazimo. Situacija je takva da nam ovo treba – rekao je predsjedavajući Komšić, koji je potom u jednom od oklopnih transportera dobio sve relevantne informacije o mogućnostima i opremljenosti vozila.

  Posao nabavke četiri oklopna transportera iznijela je Vlada TK predvođena Irfanom Halilagićem, koji je na današnjoj prezentaciji rekao da je opredjeljenje Vlade da je ovo zaista potrebno.

  – Mi smo prvi kanton koji je kupio ovakva vozila i to simbolizuje opredjeljenje Vlade TK i Skupštine TK da ojačamo naše sigurnosne strukture. Vjerujem da ćemo u tom pravcu i nastaviti. Realizovali smo nabavku koja je složena, koja je međunarodnog karaktera i potcrtavam da će se ova vozila koristiti za zaštitu sigurnosti građana i njihove imovine – rekao je premijer Halilagić.

  Veća sigurnost za službenike

  Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović govorio je i o nabavci tzv. “dugih cijevi”, odnosno opreme koju, prema važećem zakonu, koriste službenici policije u BiH.

  Transporteri - Avaz
  Transporteri - Avaz
  Transporteri - Avaz
  Transporteri - Avaz
  Transporteri - Avaz

  – Nabavka četiri oklopna transportera iznosila je 4,4 miliona KM bez PDV-a, dakle približno pet miliona KM. Mi smo prvi krenuli u ove procedure i okončali smo ih. Vozila daju veću sigurnost policijskim službenicima jer su do kalibra 7,62 mm posada i službenici apsolutno sigurni. Gume koje su pogođene sa osam metaka mogu ići još 100 kilometara… Vozila smo kupili svojim sredstvima, a sva prethodna bila su donacije i zbog toga smo ponosni – rekao je ministar Mehanović.

  Predstavljeni su novonabavljeni automobili za potrebe službenika Uprave policije MUP-a TK, a u narednom periodu planira se jačanje policijskih struktura s ciljem veće zaštite i sigurnosti građana Tuzlanskog kantona. 

  Prezentacija novonabavljenih specijalizovanih transportera Uprave policije MUP-a TK - Avaz
  Prezentacija novonabavljenih specijalizovanih transportera Uprave policije MUP-a TK - Avaz
  Prezentacija novonabavljenih specijalizovanih transportera Uprave policije MUP-a TK - Avaz
  Prezentacija novonabavljenih specijalizovanih transportera Uprave policije MUP-a TK - Avaz

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  1 × = eight