Predstavljena Evropska omladinska kartica u Brčkom: Brojni benefiti za korisnike

Harun Šabanović (Foto: RadioBrcko.ba)

Povodom Međunarodnog dana mladih koji se obilježava 12. augusta, PRONI Centar za omladinski razvoj danas je u Brčkom predstavio program “Evropske omladinske kartice” u BiH, najboljeg evropskog programa za mlade, javlja RadioBrcko.ba.

“Cilj današnje promocije je bio da se mladi u Brčko distriktu upoznaju sa programom Evropske omladinske kartice, benefitima za korisnike Kartice, načinom na koji mogu postati njeni korisnici, te paketima na osnovu kojih se može uspostavit saradnja”, istakao je Harun Šabanović, menadžer omladinskih klubova u Proniju.

Evropska omladinska kartica obezbjeđuje preko 70 hiljada popusta na putovanja, kulturu, smještaj, obrazovanje, usluge i proizvode u 37 zemalja širom Evrope za preko 7 miliona korisnika.

Osim toga, u svakoj zemlji postoji na stotine programa i prilika za volontiranje, učenje, zapošljavanje i poduzetništvo tokom putovanja.

Do sada je u BiH podijeljeno 500 kartica koje će do kraja godine biti besplatne za mlade iz BiH od 15-30 godina i dostupne putem mobilne aplikacije. Kartica se može rezervisati na web-stranici: www.omladinskakartica.ba.

Autori: Otisak.ba i RadioBrcko.ba