Predstavljen regionalni projekt izgradnje turističkog kompleksa na Majevici

  Kako je rečeno, projekt ima za cilj jačanje komunikacijskih pravaca, ali i rekreativnih i turističkih potencijala sjeveroistočnog dijela BiH, saopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčkog.

  Foto: FENA/Vlada BD

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je danas u svom kabinetu s predstavnicima općine Lopare, načelnikom Radom Savićem i predsjednikom Skupštine općine Milenkom Ristićem, o regionalnom projektu izgradnje turističko-rekreativnog kompleksa sa etnoselom na lokalitetu Busija na Majevici.

  Kako je rečeno, projekt ima za cilj jačanje komunikacijskih pravaca, ali i rekreativnih i turističkih potencijala sjeveroistočnog dijela BiH, saopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčkog.

  Naime, ovaj turističko-rekreativni kompleks, okružen sa šest općina, prema planovima nalazit će se na površini od nekoliko stotina duluma, na 840 metara nadmorske visine, a bit će korišten za rekreaciju, kao vazdušna banja sa restoranima i savremenim hotelima, dok će u zimskom periodu biti aktivne skijaške staze.

  “Sadržavat će šetališta, biciklističke staze, sadržaje za djecu, etnopijacu te prostor za ekstremne sportove i bit će jedno od najboljih odmarališta i lijepa stvar za povezivanje”, rekao je na sastanku s gradonačelnikom idejni tvorac projekta Svetozar Ostojić.

  Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da je svaki projekat povezivanja naroda na ovim prostorima dobrodošao, kao i ideje koje će poboljšati razvoj turističkih potencijala ovog podneblja, pogotovo planinskog i riječnog turizma.

  Projekat su ranije podržali resorno ministarstva Vlade RS, kao i gradonačelnici Tuzle, Bijeljine, Lopara i Ugljevika.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  15 + = twenty two