More

  Predstavljen novi udžbenik Internacionalnog univerziteta Brčko

  "Potvrda vjerodostojnosti i kvaliteta."

  – Udžbenik Poznavanje motornih vozila, autora Jovanov Gorana, Vasiljević Jovice, Petrić Željka, Sinanović Senada i Jovanov Nemanje, danas je promoviran na Internacionalnom univerzitetu Brčko distrikta BiH.

  Namjena je udžbenika da postane referentni materijal istoimenog predmeta na Fakultetu za saobraćajno inženjerstvo, ali i odgovarajuće pedagoško pomagalo, naglasio je jedan od koautora udžbenika, doc. dr Senad Sinanović.

  Prilikom svog obraćanja, prof. dr Goran Jovanov se zahvalio na danim ocjenama udžbenika, objasnio težinu i mukotrpan način njegove izradbe, s obzirom na stalne izmjene obrađivane materije, te ukazao na potrebu dostupnosti savremenih udžbenika radi izobrazbe mladih stručnjaka, odnosno podrobnog usvajanja znanja o ovoj problematici.

  Rektor univerziteta, prof. dr Velimir Sotirović, napomenuo je da se ne radi samo o novom izdanju edicije Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt, namijenjenom istoimenom kolegiju, koji se predaje na studijskom programu Drumski saobraćaj unutar Fakulteta za saobraćajno inženjerstvo Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt BiH, nego udžbeniku koji nudi nova saznanja i može pokriti i dijelove drugih kolegija koji obrađuju navedenu tematiku te odgovoriti na potrebe stjecanja neophodnih znanja prijeko potrebnih zbog naglog razvoja drumskog saobraćaja, kroz prizmu primjene novih tehnologija, savremenih materijala, pa sve do ostvarivanja višeg nivoa bezbjednosti sudionika saobraćaja – navedeno je u pisanoj informaciji iz ovog univerziteta.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  8 × = eight