Predstavljanje Evropskog univerziteta učenicima i nastavnicima srednjih škola

  Ako je cilj biti školovan, dobro plaćen i koristan član zajednice, Evropski univerzitet ja pravo mjesto za studiranje.

  Foto: Evropski univerzitet

  Evropski univerzitet kao nastavna i naučna institucija želi biti otvoren prema društvu i javnosti, želi se jasno prezentirati i dati mogućnost potencijalnim studentima da donesu ispravnu odluku o nastavku svoga školovanja na temelju činjenica i rezultata rada Univerziteta. Iz tog razloga naši nastavnici vrlo rado posjećuju srednje škole i prije svega maturantima, ali i svim zainteresiranim učenicima, prezentiraju mogućnosti koje Evropski univerzitet pruža za procese studiranja. Svi imamo zajednički interes da naši mladi ljudi ostanu ovdje i svojim znanjem i voljom da uče i pomognu društvu da napreduje.

  Odluka o tome da li studirati, gdje i što studirati, nije jednostavna i usmjerava svakog pojedinca prema nekom cilju u budućnosti. Ako je cilj biti školovan, dobro plaćen i koristan član zajednice, Evropski univerzitet ja pravo mjesto za studiranje.

  Posjetili smo Dane otvorenih vrata u Srednjoškolskom centru Bosanski Šamac i videozapisima i promotivnim materijalima približili učenicima naše mogućnosti. Bilo je veliko zadovoljstvo razgovarati s učenicima koji su ozbiljno shvatili vrijeme odluke koje ih uskoro očekuje. Vidjeli smo kako ozbiljno razmišljaju i istražuju sve opcije. Istaknuli smo da ćemo sve buduće studente prihvatiti kao partnere u procesu studiranja.

  Također smo posjetili i srednje škole u Modriči, Vukosavlju, Čeliću, Orašju, Ugljeviku, Loparama, Teočaku i Odžaku.

  Izuzetno smo dobro prihvaćeni od uprava škola, jer je i njihov interes da učenici koje su vodili četiri godine nastave sa kvalitetnim školovanjem.

  Kako su maturanti vrlo ozbiljno i zainteresirano pratili naše prezentacije, vjerujemo da su roditeljima prenijeli pozitivne utiske, te ih očekujemo kao nove kolege u narednoj akademskoj godini.

  Foto: Evropski univerzitet
  Foto: Evropski univerzitet
  Foto: Evropski univerzitet
  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  34 − twenty six =