More

  Predsjednik Zimske službe Komunalnog: Miškićeva izjava skandalozna

  "Mi nismo imali zastoja u zoni nadležnosti. Ovo je čista politika. Ja političar nisam i gnušam se ovoga", naglasio je on.

  Novinar: Adis Mujdanović

  Predsjednik Zimske službe Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” Slaviša Đukić reagirao je na navode direktora Javnog preduzeća “Putevi Brčko” Miroslava Miškića o nespremnosti Zimske službe, naglasivši u izjavi za Otisak.ba da je ta izjava skandalozna.

  “Njihov nadzor je potvrdio da smo djelovali sa svom mehanizacijom. Ovo je na rubu elementarne nepogode”, kazao je Đukić.

  Naveo je da “Putevi” prije dvije godine nisu sproveli nabavku izvođača za zonu “Zapad”, te da je “Komunalno” taj posao uzelo “do džaba”.

  “I on sada ovako. I to zamjenom teza i spinovima. Kakvi su mu ‘Zapad’ i ‘Istok’?”, upitao je Đukić.

  Istakao je da je Zimska služba na molbu sinoć čistila brdo na Pirometalu zbog zastoja, a da to nije njihova nadležnost.

  “Mi nismo imali zastoja u zoni nadležnosti. Ovo je čista politika. Ja političar nisam i gnušam se ovoga”, naglasio je on.

  Kada je riječ o mehanizaciji koju su “Putevi” ustupili Zimskoj službi “Komunalnog”, Đukić je rekao da je riječ o dva kamiona i tri bacača snijega.

  “On je poslao dva rukovaoca koji ne znaju jesu l’ pošli il’ su došli. Znači, apsolutno su nespremni. Poslao ih je da se uče”, istakao je.

  Miškić: Upozoravao sam da nisu spremni

  Miškić je ranije danas Otisku kazao da ima dosta problema sa čišćenjem snijega koji se rješavaju u hodu.

  “Snijeg kad prestane padati biće sigurno u rokovima koji su predviđeni sve očišćeno. Problem je što je ‘Komunalno’ (Brčko) zatajilo sa mehanizacijom zbog kvarova”, izjavio je on, dodajući da “Putevi” pokušavaju mehanizacijom koju imaju da pomognu.

  “Naši ljudi su jutros do 5 čistili, onda smo ih malo odmorili i sad će opet na čišćenje. Nadzori su neprestano na terenu”, naveo je.

  Istakao je da situacija nije gora u odnosu na ostale gradove, ali da “Putevi” nisu zadovoljni djelovanjem izabranih izvođača, te da čine sve da se stanje popravi.

  “Ja sam upozoravao da ‘Komunalno’ zbog poznatih problema nije spremno. Sad se pokazalo da sam, nažalost, bio u pravu”, zaključio je Miškić, naglasivši da će se stanje popraviti nakon što im “Putevi”ustupe svoju mehanizaciju.

  “Komunalno Brčko” izabrano je na tenderu od strane “Puteva Brčko” za zimsko održavanje puteva na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, a njihova zona nadležnosti je od table do table “Brčko”.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + sixty one = sixty five