More

  Predsjednik brčanske Skupštine Esed Kadrić na svečanosti povodom završetka Twinning Light projekta

  'Posebno značajnim smatram uspostavljeni mehanizam saradnje parlamenata koji ćemo jačati i u narednom periodu', rekao je predsjednik Kadrić.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić pisustvovao je u petak, 15. decembra, u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u Sarajevu svečanosti u povodu završetka Twinning Light projekta „Podrška administrativnim strukturama za poslove integracija u EU [Evropska unija] parlamentima u BiH“, navedeno je u pisanoj informaciji iz Skupštine.

  Riječ je o drugoj fazi projekta koji je finansirala Delegacija Evropske unije u BiH, a koji je realiziran u saradnji s Narodnom skupštinom Mađarske.

  „Izražavam zadovoljstvo činjenicom da smo bili dio ovog projekta i da ćemo nastaviti započete aktivnosti na jačanju kapaciteta Skupštine Brčko distrikta BiH kako bi obezbijedili efikasno obavljanje poslova vezanih za pitanja evropskih integracija iz naše nadležnosti. Posebno značajnim smatram uspostavljeni mehanizam saradnje parlamenata koji ćemo jačati i u narednom periodu“, rekao je predsjednik Kadrić.

  [Ustupljeno Otisku]
  Naglasio je da je u mandatu aktuelnog saziva Skupštine Brčko distrikta, uspostavljenog u novembru 2016. godine, nakon lokalnih izbora u BiH, intenziviran rad Komisije za evropske integracije i da će Skupština uskoro razmatrati revidirani Akcioni plan za unaprjeđenje uloge Skupštine u kontekstu EU integracija i ubrzati njegovu realizaciju.

  Bilten o evropskim integracijama parlamenata u BiH

  Na svečanosti koja je upriličena u povodu završetka Twinning Light projekta promoviran je prvi broj zajedničkog Biltena o evropskim integracijama parlamenata u BiH urađen u okviru ovog projekta, a prema Protokolu koju su polovinom oktobra potpisali sekretari parlamenata u BiH.

  Svečanosti u Sarajevu prisustvovali su zamjenik predsjednika Narodne Skupštine Mađarske Istvan Jakob, predstavnici Delegacije Evropske unije u BiH,  predsjedavajući parlamenata u BiH, Zoltan Horvat, rukovodilac Projekta sa saradnicima, kao i članovi Upravnog odbora Projekta.

  Osim predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića, prisustvovali su i Uroš Vojnović, predsjedavajući skupštinske Komisije za evropske integracije i šef Stručne službe Skupštine Jovo Galić, stoji na kraju informacije.

  [Ustupljeno Otisku]
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × 8 = eight