Predložen pritvor za graničnog policajca iz Brčkog, osumnjičenog za primanje dara

Foto: Arhiv

Nakon ispitivanja osumnjičenog, koji se branio ćutnjom, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

– Kikić Rajo, rođen 1963. godine u Breziku, BiH.

Osumnjičeni je pod istragom da je tražio i dobio dar, kako bi protivno zakonskim odredbama i mimo previđenih zdravstvenih i sanitarnih procedura, na graničnom prijelazu Brčko, pustio u BiH troje putnika koji su došli iz R Hrvatske a prethodno su bili i u drugim zemljama.

S obzirom da se radilo o mlađim osobama sa intenzivnim društvenim kontaktima i kretanjem, navedenim postupkom osumnjičeni je prouzročio veliku opasnost po zdravlje i živote građana BiH.

Osobe koje su propuštene u BiH, su pronađene i nad njima je proveden postupak u skladu za uvedenim mjerama i odredbama o samoizolaciji.

Pritvor za osumnjičenog predložen je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka d) ZKP BiH, iz razloga što je postupak osumnjičenog prouzročio uznemirenje i strah javnosti i građana zbog mogućih posljedica počinjenog kaznenog djela.

Prijedlog je upućen Sudu BiH.

Autor: Tužilaštvo BiH

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eighty eight ÷ = 11