More

  Predizborna preko budžeta, RS se zadužuje da penzionerima i mladima da po 100 KM

  spot_imgspot_img

   Objavom u Službenom glasniku na snagu su stupile odluke Vlade Republike Srpske o isplati jednokratne novčane pomoći mladima, boračkim kategorijama i penzionerima u iznosu od po 100 maraka.

  Zanimljivo, u istom broju od 30. juna je objavljena i Odluka o 49. emisiji obveznica, kojom će se Vlada Republike Srpske zadužiti za 40 miliona maraka. Upravo toliko je prema ranijim procjenama potrebno da se ova pomoć isplati.Pri tome se ne smije zabiraviti da su zbog rasta cijena budžeti znatno veći i do 25 posto, ali ipak ne može bez zaduženja, jer prije toga vlast je sebi podigla plaće.

  Mladi u Republici Srpskoj od sutra pa sve do 25. jula će se moći prijaviti za svojih stotinu maraka.

  Prijava će se vršiti preko linka Vlade RS koji još nije aktivan, a jedini uslov je da imaju između 16 i 29 godina te prebivalište u Republici Srpskoj.

  “Uputstvo o načinu popunjavanja i podnošenja prijave objaviće se na portalu”, navodi se u Odluci Vlade Srpske.

  Kada su u pitanju boračke kategorije i penzioneri, koristiće se postojeće evidencije, odnosno oni neće imati obavezu da se prijavljuju.

  Republika Srpska je do sada emitovala 74 emisije obveznica kojima se zadužila 1,9 milijardi maraka.

  Novac prikupljen na ovaj način se koristio za razne svrhe, od izmirenja stare devizne štednje i ratne štete do plaćanja obaveza dobavljačima.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ three = one

  Čitano

  Povezani članci