Pravoslavni Božić u Brčkom

Urednik: Adis Mujdanović

Jutros je u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u brčanskom naselju Srpska Varoš služena sveta liturgija povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

06.01.2021.

Pravoslavni vjernici večeras su u Brčkom upriličili aktivnost paljenja badnjaka, u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću.

Čestitka protojereja stavrofora Dragana Ćirkovića

Arhijerejski namjesnik Srpske pravoslavne crkve u Brčkom, protojerej stavrofor Dragan Ćirković, uputio je danas čestitku povodom Božića.

Novinar: Adis Mujdanović
Snimatelj: Kristian Bilić

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika

Svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve želimo mnogo zdravlja, uspjeha te lične i porodične sreće povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Neka vam praznični dani donesu mir i blagostanje s iskrenim željama da budete okruženi porodicom i dragim ljudima, u duhu uzajamne ljubavi i praštanja.

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Gradonačelnik Esed Kadrić
Zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, upućujemo najiskrenije čestitke povodom Božića!

Badnji dan i Božić jedinstvena su radost ispunjena zajedništvom i veličanjem porodičnih vrijednosti, najljepšim običajima i obredima i dubokom duhovnošću vjerujućih.

Neka sva vaša činjenja i sve vaše želje i molitve budu usmjereni ka uvažavanju, razumijevanju i ljubavi.

Želimo vam da praznik Hristovog rođenja dočekate zdravi i veseli, okruženi onima koje volite, da svoju radost podijelite s komšijama i da svi zajedno nastavimo da gradimo prosperitetnu zajednicu za sebe i generacije koje dolaze!

Mir Božji, Hristos se rodi!

Predsjednik Skupštine mr. sci. Siniša Milić
Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović

Čestitka SBB-a / Ine Pamukčić

Svim pripadnicima pravoslavne vjere u ime rukovodstva i članstva Organizacije Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke povodom Božića. Neka ga sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima dočekaju i provedu u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju.

Organizacija SBB Brčko distrikta BiH
Ina Pamukčić, predsjednik

Čestitka Stranke za BiH / Zijada Nišića

U ime svih članova Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i u svoje ime, svim pravoslavcima u Brčkom, Bosni i Hercegovini i širom svijeta čestitam Božić uz iskrene želje da ga provedu u dobrom zdravlju, porodičnoj sreći i blagostanju.

Bosni i Hercegovini je više nego ikada potrebno uzajamno uvažavanje, poštivanje i iskrenost, te bih svima poželio da to bude dio našeg međusobnog darivanja.

Neka nas ove poruke učvrste na tom putu, neka nas pomognu i podstaknu da budemo bolji građani, komšije, vjernici i ljudi.

Predsjednik Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikt Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić

--