More

  Pravoslavni Božić u Brčkom

  - Advertisement -
  Urednik: Adis Mujdanović

  Jutros je u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u brčanskom naselju Srpska Varoš služena sveta liturgija povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

  06.01.2021.

  Pravoslavni vjernici večeras su u Brčkom upriličili aktivnost paljenja badnjaka, u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću.

  Čestitka protojereja stavrofora Dragana Ćirkovića

  Arhijerejski namjesnik Srpske pravoslavne crkve u Brčkom, protojerej stavrofor Dragan Ćirković, uputio je danas čestitku povodom Božića.

  Novinar: Adis Mujdanović
  Snimatelj: Kristian Bilić

  Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika

  Svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve želimo mnogo zdravlja, uspjeha te lične i porodične sreće povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika.

  Neka vam praznični dani donesu mir i blagostanje s iskrenim željama da budete okruženi porodicom i dragim ljudima, u duhu uzajamne ljubavi i praštanja.

  Mir Božiji, Hristos se rodi!

  Gradonačelnik Esed Kadrić
  Zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić

  Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine

  Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, upućujemo najiskrenije čestitke povodom Božića!

  Badnji dan i Božić jedinstvena su radost ispunjena zajedništvom i veličanjem porodičnih vrijednosti, najljepšim običajima i obredima i dubokom duhovnošću vjerujućih.

  Neka sva vaša činjenja i sve vaše želje i molitve budu usmjereni ka uvažavanju, razumijevanju i ljubavi.

  Želimo vam da praznik Hristovog rođenja dočekate zdravi i veseli, okruženi onima koje volite, da svoju radost podijelite s komšijama i da svi zajedno nastavimo da gradimo prosperitetnu zajednicu za sebe i generacije koje dolaze!

  Mir Božji, Hristos se rodi!

  Predsjednik Skupštine mr. sci. Siniša Milić
  Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović

  Čestitka SBB-a / Ine Pamukčić

  Svim pripadnicima pravoslavne vjere u ime rukovodstva i članstva Organizacije Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke povodom Božića. Neka ga sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima dočekaju i provedu u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju.

  Organizacija SBB Brčko distrikta BiH
  Ina Pamukčić, predsjednik

  Čestitka Stranke za BiH / Zijada Nišića

  U ime svih članova Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i u svoje ime, svim pravoslavcima u Brčkom, Bosni i Hercegovini i širom svijeta čestitam Božić uz iskrene želje da ga provedu u dobrom zdravlju, porodičnoj sreći i blagostanju.

  Bosni i Hercegovini je više nego ikada potrebno uzajamno uvažavanje, poštivanje i iskrenost, te bih svima poželio da to bude dio našeg međusobnog darivanja.

  Neka nas ove poruke učvrste na tom putu, neka nas pomognu i podstaknu da budemo bolji građani, komšije, vjernici i ljudi.

  Predsjednik Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikt Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img