More

  Pravobranilaštvo u Brčkom za pola godina obradilo skoro 5.000 predmeta

  Brčansko Pravobranilaštvo tokom prvih šest mjeseci tekuće godine ukupno je obradilo 4.579 predmeta.

  „Ovo uključuje najširi spektar predmeta u kojima su ovdašnja Vlada ili javne institucije Distrikta bile u takozvanom parničnom sporu, te u procesima eksproprijacije, kao i realizaciji sudskih izvršnih predmeta“, rekao je zamjenik pravobranioca Miroslav Sajlović.

  U pomenutu brojku su uključeni i predmeti kojima se bavilo Pravobranilaštvo a odnose se na različite vidove uzurpacija, upravni sporovi te oni pred Vijećem za izlaganje.

  „Pored navedenog Pravobranilašto je u prvih pola godine dalo, odnosno sačinilo, više desetina stručnih mišljenja koja se odnose na Ugovore i druga zakonska i podzakonska akta, koja su bitna za djelovanje brčanskih javnih službi i institucija“, naglasio je Sajlović.

  Radiobrcko.ba//Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − two = three

  Čitano

  Povezani članci