Pravila korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela portala Otisak.ba automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja.

Korisnici su dužni redovno čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem Otiska, ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Niti jedan dio Otiska ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, ni za njihovo promoviranje.

Lična, autorska i druga prava

Otisak polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod).

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (partneri Otiska, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Sadržaj objavljen na Otisku ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Portala, ili na bilo koji način kojim se može uzrokovati šteta Otisku ili bilo kojoj trećoj osobi u skladu s propisima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na Otisku vrijeđa Vaše osobno, autorsko ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke.

Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom utvrđivanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na druge web-stranice i oglašivači

Otisak sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje Portala koristite na vlastitu odgovornost i Otisak se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Otisak se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na vanjske stranice, kao i veza do drugih internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati.

Otisak nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na internet stranicama kreiranima od strane trećih osoba.

Otisak nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na Portalu, kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na Otisku.

Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na Portalu i izvan Otiska isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te Portal nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Pristup Otisku i svim njegovim sadržajima dopušten je osobama bilo kojeg uzrasta, osim ako uz određeni sadržaj nije navedeno drugačije.

Komentari

Redakcija Otiska zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni i nema obavezu obrazlaganja odluka u vezi s tim.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni.

Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dopušteno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promoviranje drugih siteova putem linkova.

Komentari u kojima nam skrećete pažnju na tipfelere, tehničke i druge propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na e-mail.

Komentare i prijedloge u vezi s uredničkom politikom ne objavljujemo, kao niti komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba.

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, a ne stavove redakcije portala Otisak.ba.

Zaštita privatnosti, tajnost podataka i cookies

Što se tiče pitanja vezanih uz obradu i zaštitu vaših ličnih podataka i korištenje kolačića, molim pogledajte našu Politiku privatnosti.

Izmjene pravila korištenja

Otisak zadržava pravo bez najave povremeno promijeniti ili modificirati pravila. O važnim promjenama i dopunama Otisak može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na Portalu.

Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Otisku, smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.