“Pravda za Davida” uz porodicu ubijenog Edina Zejćirovića: Pravda za svu nedužno ubijenu djecu!

Autor teksta: Adis Mujdanović
Autor fotografija: Kristian Bilić

Podrška porodici ubijenog Edina Zejćirovića stiže i iz Banje Luke, od aktivista poznate grupe “Pravda za Davida”, koji su danas u Brčkom učestvovali u protestnoj šetnji od zgrade Policije u centru grada do Trga pravde, ispred Osnovnog suda gdje se odvija suđenje, traživši pravdu za svu nedužno ubijenu djecu!

  • Ubijen je na jedan izuzetno monstruozan način isto kao naš David. Svi mi ne možemo da shvatimo da postoje takvi ljudi u ovom našem društvu – izjavio je za Otisak.ba i Federalnu televiziju Zaim Šibić, aktivista iz Banje Luke.

Enver Zejćirović, Edinov otac, istakao je da vjeruje u pravosudni sistem, izrazivši nadu da će optuženi, koje je nazvao monstrumima, biti osuđeni na najvišu kaznu zatvora.

  • Volio bih i da se ubrza proces, da se i mi malo više i rasteretimo i da ovaj narod jednostavno više i odahne od nekih rastezanja ovih tužbi, osobito evo direktno što je vezano za mog sina i osobito za Dženana, za Davida i još drugu djecu koja nisu još ni došli na red za suđenje, a kamoli da se sudi. Mislim, to nije u redu u ovom našem sistemu, tu se nešto po meni bi trebalo promijeniti – naveo je on.

Za ubistvo Zejćirovića u novembru prošle godine, prema optužnici brčanskog Tužilaštva, terete se: Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović. Glavni pretres je otvoren 15. jula ove godine.