More

  Prateći program Susreta pozorišta BiH u Brčkom: Druženje sa glumcem Zijadom Gračićem i promocija knjige Nikole Šimića Tonina

  Prateći program Susreta nastavlja se večeras u Domu kulture, sa početkom u 18 sati, kada će brčanska publika imati priliku da se druži sa glumcem Ivom Gregurevićem.

  Piše: Adis Mujdanović

  U okviru pratećeg programa 35. Susreta pozorišta Bosne i Hercegovine u Brčkom, jučer je u Domu kulture upriličeno druženje sa glumcem Zijadom Gračićem, kao i promocija knjige Nikole Šimića Tonina.

  Prof. dr. Srdjan Vukadinović, koji je predstavio publikaciju o ovom glumcu, kazao je kako njegov pozorišni angažman impresionira u svakom smislu, kao i televizijski po kojem se Gračić proslavio.

  Gračić je rođen u Kaknju, osnovnu i srednju školu završio je u Tuzli, a na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti diplomirao je 1984. godine, nakon čega je u stalnom angažmanu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

  Kako je Vukadinović istakao, on „pripada generaciji dramskih umjetnika koje rado gledamo, te predstavlja visoki kreativni spoj talenta, zanata i rada“.

  Gračić glumu definira kao preciznu disciplinu koja od čovjeka traži potpunu posvećenost.

  Nikola Šimić Tonin predstavio je svoju 36. knjigu „Umjetnička eksplozija duha“, treću koja se bavi kritikama i osvrtima.

  Pjesnik, pripovjedač, putopisac, romanopisac, dramski pisac i pisac za djecu Nikola Šimić Tonin u svojoj „Umjetničkoj eksploziji duha“ kroz tri cjeline  obuhvata pozorišne, filmske i muzičke oglede, osvrte i kritike.

  Osnovni cilj autora jeste da kroz tekstove o pozorištu, filmu i muzici objašnjava, podučava i polemizira sa čitaocem.

  „Tako i sam čitalac ima zadatak da uspostavi dijalog sa knjigom čineći je boljom, otvorenijom i nadasve kvalitetnijom“, smatra recenzent Predrag Nešović.

  Prateći program Susreta nastavlja se večeras u Domu kulture, sa početkom u 18 sati, kada će brčanska publika imati priliku da se druži sa glumcem Ivom Gregurevićem.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × three = fifteen