More

  Praksa u entitetima: Siniša Milić predlaže “poseban dan za glasanje i aktuelni skupštinski čas”

  spot_imgspot_img

  Zastupnici brčanske Skupštine tokom narednog mjeseca, odnosno do pauze za godišnje odmore održaće još dva zasjedanja. Posebno zanimljivo biće ono 20. jula na kojem će pored ostalog biti riječi i o konkretnom rješavanju vodosnadbijevanja, posebno u ruralnim dijelovima Distrikta.

  „Parlament je kod usvajanja zakona, u prvog polovini ove godine uradio značajan posao, pored ostalog usvojivši vrlo važan Zakon o obnovljivim izvorima električne energije, a očekuje nas i donošenje Zakona o energetskoj efikasnosti koji će biti raztmatran na jednoj od julskih sjednica“, rekao je predsjednik Skupštine Distrikta Siniša Milić.

  Nakon avgustovskog odmora, s obzirom da se praktično ulazi i u predizbornu kampanju, teme koje se budu stavljale na dnevni red Skupštine, nastojaće biti što konkretnije.

  „Pokušaćemo u navedenom periodu raditi tako da rezultat bude što više konkretnih aktivnosti, a čista predizborna retorika ako ne potpuno izbjegnuta, onda svedena na minimum“, akcentira Milić.

  Kad je riječ o radu brčanskog Parlamenta do kraja godine, Milić smatra da ne bi bilo loše razmisliti i o nekim izmjenama u Poslovniku o radu, odnosno drugačijem pristupu kad je riječ o samom toku plenarne sjednice.

  „Možda ne bi bilo loše razmotriti i iskustva te praksu rada Parlamenata u entitetima pa i našem okruženju gdje je Poslovnikom recimo predviđen „poseban dan za glasanje“. Takođe postoji i takozvani „aktuelni čas“, kada su na sjednici prisutni svi šefovi odjeljenja, odnosno ministri u Vladi. To bi zasigurno doprinijelo podizanju nivoa vrlo važne nadzorne funkcije naše Skupštine, jer svjedoci smo kroz niz proteklih mandata da je vrlo teško na svakoj od sjednica obezbjediti prisustvo svih šefova odjeljenja što zastupnici traže, kako bi se pružile najaktuelnije i najpreciznije informacije, čime bi ukoliko je potrebno i cijela sjednica posvećena pitanjima čelnicima brčanske izvršne vlasti“, zaključio je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

  Radiobrcko.ba//Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  four × = 8

  Čitano

  Povezani članci