More

  Površine u srednjim školama Brčko distrikta BiH higijenski su ispravne

  Na službenoj Facebook stranici Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine objavilo je saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

  Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine izvršilo je uzorkovanje s površina upotrebom brisa u JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, JU Tehnička škola Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, JU Poljoprivredna i medicinska škola Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i JU Ekonomska škola Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

  Uzorkovanje je izvršeno u svrhu ispitivanja higijenske ispravnosti površina s kojima učenici, nastavno i drugo osoblje dolaze svakodnevno u kontakt.
  Ukupno je, u srednjim školama, uzorkovano 40 briseva, po deset u svakoj ustanovi.
  Rezultati analize uzoraka pokazali su da su površine u srednjim školama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine higijenski ispravne.

  Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine izvršilo je uzorkovanje u svrhu pripreme školskih prostorija za početak nastavnog procesa u drugom polugodištu školske 2021/2022. godine.

  Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine apeluje na učenike i nastavno i drugo osoblje da vrše redovnu dezinfekciju površina i ruku, koriste zaštitne maske, provjetravaju prostorije i izbjegavaju stvaranje gužvi.

  Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine 

  Čitano

  Povezani članci