More

  Potvrđena optužnica u predmetu Ilija Lamešić i drugi

  - Advertisement -

  Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je, dana 18.5.2020. godine, optužnicu u predmetu Ilija Lamešić i drugi koja optužene Iliju Lamešića i Amelu Lamešić tereti da su počinili krivično djelo porezne utaje ili prevare iz člana 210. stav 3. u vezi sa stavom 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), a sve u vezi sa članom 29. KZ BiH. Pravno lice “Ruškić – trans” d.o.o., Brčko Distrikt, optuženo je da je počinilo krivično djelo iz člana 210. stav 3. u vezi sa stavom 2. KZ BiH sve u vezi sa članom 29. KZ BiH, a sve u vezi sa članom 124. tačka c) KZ BiH.

  U optužnici se navodi da su ovlašteni predstavnici pravnog lica, optuženi Ilija Lamešić i Amela Lamešić, u namjeri da nezakonito ostvare pravo na povrat ili kredit po osnovu indirektnih poreza, po prethodno dogovorenom i zajedničkom pribavljanju fiktivne dokumentacije, podnosili PDV prijave neistinitog sadržaja sa iskazanim iznosima za povrat ili kredit indirektnih poreze koji prelazi iznos od 50.000,00 KM.

  Pravno lice “Ruškić – trans” d.o.o., Brčko Distrikt, je, prema navodima optužnice, raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi u istom iznosu.

  Autor: Sud Bosne i Hercegovine
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img