More

  Potvrđen uzrok smrti i identitet šestero stradalih u požaru (VIDEO)

  Stigli su novi službeno potvrđeni detalji tragičnog požara kuće kod Suljagić Sokaka. Samir Beganović, portparol Tužilaštva Brčko distrikta BiH, za Otisak je izjavio da „rezultati obdukcije pokazuju da je smrt svih šestero stradalih nastupila iz istog uzroka, radi se dakle o trovanju ugljen monoksidom“.

  Od Tužilaštva saznajemo i podatke o stradalim:

  • M.B. 1963   M
  • Z.B.  1965    Ž
  • R.S.  2005.  Ž
  • M.S. 1989.   Ž
  • Š.S.   2007.  M
  • F.S.   2007.   Ž

  „Tužilaštvo će već danas narediti provođenje dodatnih vještačenja, radi se, prije svega, o toksikološkom vještačenju, a ide se u pravcu utvrđivanja tačnog uzroka požara, pa će se narediti provođenje vještačenja po vještaku protupožarne struke. Dakle, ono što je zasad izvjesno prema rezultatima provedenih istražnih radnji jeste da nije utvrđeno učešće trećih lica u samom nastanku požara, odnosno radi se najvjerojatnije o požaru koji nije podmetnut dakle od strane trećeg lica, odnosno da ne postoji sumnja da je počinjeno krivično djelo“, dodao je Beganović.

  Portparol Javne zdravstvene ustanove Brčko Salih Ibrahimbegović za Otisak je saopštio da je šest osoba sa pedijatrije otpušteno, ali da je malodobno lice, koje je jučer upućeno u Univerzitetski klinički centar Tuzla, još uvijek u kritičnom stanju.

  „Osoba sa hirurgije je stabilna“, dodao je Ibrahimbegović.

  Novinari: Adis Mujdanović i Emina Osmić Hajdarević 
  Snimatelj i montažer: Samir Tukulj

  Čitano

  Povezani članci