More

  Potpisan ugovor sa mjesnim zajednicama koje su ispunile kriterije i opravdale dobijena sredstva

  spot_imgspot_img

  [SAOPŠTENJE]  Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Nedim Hamzabegović danas je u Omladinskom centru u Brčkom potpisao ugovore sa mjesnim zajednicama sa područja Distrikta koje su ispunile kriterije i opravdale dobijena sredstva iz budžeta u prethodnoj godini.

  Hamzabegović je kazao da je potpisivanje ugovora upriličeno kako bi se dodatno upozorili predsjednici mjesnih zajednica da ne ulaze u sumnjive transakcije.

  „Ugovor stvara obaveze i davaocu i primaocu sredstava i mi smo u ovom novom ugovoru predvidjeli oštrije mjere kada je u pitanju odstupanje od planiranih troškova. Svi predsjednici mjesnih zajednica moraju dostaviti svoj program rada, na osnovu toga trošiti dobijeni novac, a nakon toga opravdati. Mi smo ovo upriličili da bismo dodatno upozorili predsjednike mjesnih zajednica da ne ulaze u sumnjive transakcije jer neće moći opravdati sredstva i neće moći u narednoj godini dobiti svoja planirana sredstva. Svi oni se mogu konsultovati sa predstavnicima iz Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama kako bi na najbolji način planirali, odnosno transferirali taj novac“, kazao je Hamzabegović.

  On je naglasio da je za 78 mjesnih zajednica sa područja Distrikta planirano 390.000,00 KM, odnosno po 5.000,00 KM za svaku mjesnu zajednicu.

  Vlada Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci