More

  Potpisan Memorandum o suradnji SEVOI grupe i Internacionalnog univerziteta Brčko

  Dekan Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt BiH uzeo učešće na seminaru u Sarajevu.

  - Advertisement -

  U utorak je u Sarajevu, u organizaciji Europske organizacije za financijsko upravljanje, kontrolu i strateško planiranje i SEVOI grupe d.o.o. Bosne i Hercegovine, održan seminar pod nazivom “Financijsko upravljanje i kontrola”, navedeno je u pisanoj informaciji iz Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

  Seminar je okupio eminentne predavače čiji cilj je bio da na najadekvatniji način pomognu svim zaposlenim u javnom sektoru u boljem razumijevanju ciljeva i načina funkcioniranja sistema financijskog upravljanja i kontrole, kao i njihove uloge i odgovornosti za uspostavljanje, funkcioniranje i razvoj sistema uz prezentaciju sistema za uspostavljanje istoga.

  Na seminaru su obrađene mnoge zanimljive teme, a sve su privukle pažnju sudionika. Posebnu pažnju privukla je i tema prof. dr Siniše Bilića, dekana Ekonomskog fakulteta Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt BiH, pod naslovom ”Obuhvat sistema financijskog upravljanja i kontrole”, istaknuto je.

  Profesor Bilić posebno je akceptirao standarde i komponente interne kontrole, te uspostavljanje sistema financijskog upravljanja, normativno-pravno, a posebno praktično, što za posljedicu ima uspostavljanje odgovornog upravljanja proračunskim sredstvima, kako rukovoditelja, tako i osoba s javnim ovlaštenjima za upravljanje i korištenje javnih prihoda.

  Memorandum

  U kontekstu seminara bilježimo i zaključenje Memoranduma o poslovnoj i znanstvenoj suradnji između Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt BiH i SEVOI grupe d.o.o. BiH, naglašavaju iz ovog univerziteta.

  Memorandumom se otvara mogućnost suradnje visokoobrazovne ustanove i stručne grupacije čija iskustva i djelovanje mogu biti od velike pomoći Univerzitetu u znanstvenoj djelatnosti.

  Izražavajući zadovoljstvo nakon potpisivanja Memoranduma, profesor Bilić je napomenuo da će se suradnja odvijati u praktičnom, ali i znanstvenom smjeru, pri čemu će razmjena znanja, iskustava i pomoć u realizaciji istraživačkih projekata imati prioritet.

  Ostaje nam da konstatiramo kako je ovo rijedak primjer suradnje ovakvog tipa i sigurno je kako će ovaj primjer slijediti i druge visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini, stoji na kraju informacije.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty seven − fifty =