More

  Potpisan Memorandum o jačanju integriteta u procesu kreiranja listi lijekova u Brčko distriktu

  spot_imgspot_img

  Udruženja pacijenata koja djeluju na području Brčko distrikta danas su potpisala Memorandum o saradnji u okviru realizacije projekta “Jačanje integriteta u procesu kreiranja listi lijekova u BiH”. Potpisivanje Memoranduma o saradnji prvi je korak na putu da pacijenti postanu aktivni sudionici u procesu donošenja odluka o listama lijekova koji se finansiraju iz javnih fondova.

  Memorandum o saradnji su potpisali Udruženje“ Beba više“, Udruženje „Brčansko srce“, Udruženje dijabetičara Brčko distrikta, Udruženje oboljelih od multiple skleroze, Udruženje građana „Distrofičari“, Udruženje hroničnih bubrežnih bolesnika „Bubreg“ i Omladinski centar Vermont.

  Potpisivanjem ovog Memoranduma, udruženja pacijenata se zajedničkim snagama aktivno uključuju u proces zagovaranja promjene regulatornog okvira koji se odnosi na formiranje listi lijekova u Brčko distriktu.

  Želim istaći da su pacijenti jedan od najvažnijih sudionika u procesu uvrštavanja lijekova na listu i da će se njihovim uključivanjem u proces donošenja odluka doprinijeti kvalitetnijim i adekvatnijim listama lijekova što u konačnici znači bolje ishode liječenja – istakla je Višnja Marilović, projekt menadžer na projektu „Jačanje integriteta u procesu kreiranja listi lijekova u BiH”.

  Izvor: RadioBrcko.ba

  Čitano

  Povezani članci