More

  Postupanje Policije Brčko distrikta BiH u posljednja 24 sata

  spot_imgspot_img

  Tokom protekla 24 sata Policija Brčko distrikta BiH je u saradnji sa inspektorima Inspektorata Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH građanima uručila ukupno 28 rješenja o izolaciji, a izvršeno je ukupno 68 kontrola.

  Za 10 lica utvrđeno je da ne poštuju naredbe o zabrani kretanja, četiri lica nisu pronađena na adresi stanovanja, a izrečeno je ukupno 12 sankcija.

  Dana 24.03.2020. godine policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su nakon prijave lišili slobode dva lica D.J. rođenu 1963. godine i M.Đ. rođenog 1981. godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” iz člana 222. KZ Brčko distrikta BiH, jer su kontinuirano kršili pravila samoizolacije. O svemu je upoznato Tužilaštvo Brčko distrikta BiH.

  Dana 24./25.03.2020. godine u periodu između 21.00 i 05.00 sati Policija Brčko distrikta BiH je kontrolišući poštovanje naredbe o zabrani kretanja pronašla dvije odvojene grupe sa ukupno 10 lica.

  Svim licima su, zbog nepoštivanja naredbe o zabrani kretanja, uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana 8 Zakona o JRiM BD BiH, a potom su ispraćeni do adrese stanovanja.

  Pozivamo stanovništvo na društvenu odgovornost i upozoravamo da su dužni poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

  Pored aktivnosti koje Policija Brčko distrikta BiH provodi na sprečavanju širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19, dana 24.03.2020. godine prijavljena je i krađa iz jednog trgovinskog objekta.

  Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta pronašli počinioca prilikom izlaska iz trgovine, a riječ je o licu E.A. rođenom 1990. godine.

  Izvršen je uviđaj i utvrđeno da postoji osnov sumnje da je izvršeno krivično djelo “Krađa” iz člana 280 stav 2 KZ Brčko distrikta BiH.

  Autor: Policija Brčko distrikta BiH

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ two = one

  Čitano

  Povezani članci