Poslanički klubovi: Na pripremnom sastanku utvrđen dnevni red za 15. redovnu sjednicu

Foto / Ustupljeno Otisku

[SAOPŠTENJE] Na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova utvrđen je dnevni red za 15. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta BiH koja će biti održana 28. oktobra 2021. godine.

U dnevni red je uvršteno nekoliko zakona u drugom čitanju, među kojima su nacrti zakona o javnoj imovini Brčko distrikta, o vlasništvu i drugim stvarnim pravima  kao i o izmjenama i dopunama Zakona o lovstvu.

Na dnevnom redu 15. redovnog zasjedanja naći će se, između ostalog, i 21 odluka koja se odnosi na utvrđivanje javnog interesa, izvještaji o radu institucija, javnih preduzeća, ustanova i drugih pravnih lica koje je formirao Distrikt, kao i  revizorski izvještaji tri vladina odjeljenja.

„Na protekloj sjednici smo donijeli zaključak da ubuduće na sjednicama ne bude više od tri revizorska izvještaja što smo ovaj put i ispoštovali“, podsjetio  je potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović.

Pred poslanicima će se naći i  Prijedlog budžeta distrikta za 2022. godinu i Izvještaj o izvršenju budžeta Distrikta za prvu polovinu ove godine.

Potpredsjednik Filipović pozvao je građane da učestvuju u javnim rasprava o Prijedlogu budžeta i napomenuo da će prva od tri biti održana danas u 17 sati u velikoj sali Skupštine, te da će preostale dvije biti održane sutra i u subotu, 22. i 23.oktobra.

Skupština Brčko distrikta BiH
--