Posjeta delegacije grada Šifok Brčkom

  Cilj posjete predstavnika vlasti i privrednika je potencijalna saradnja između Šifoka i Brčko distrikta BiH u oblastima turizma, sporta, obrazovanja, ekonomije, ali i komunalnih djelatnosti.

  [Ustupljeno Otisku]

  U organizaciji Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH jutros je u Hotelu “Jelena” održan radni sastanak sa delegacijom čelnika i privrednika grada Šifok iz Mađarske. Cilj posjete predstavnika vlasti i privrednika je potencijalna saradnja između Šifoka i Brčko distrikta BiH u oblastima turizma, sporta, obrazovanja, ekonomije, ali i komunalnih djelatnosti, saopćeno je iz JP “Komunalno Brčko”.

  Sastanku su prisustovali direktor JP “Komunalno Brčko” Mirsad Đapo i v.d. šefa Radne jedinice “Čistoća” Ankica Franjić, s obzirom da JP “Komunalno Brčko” ima zajednički interes sa Vladom Brčko distrikta BiH u procesu rješavanja problema u vezi sa zbrinjavanjem komunalnog i drugog otpada.

  Nakon sastanka, učesnici su posjetili gradsku deponiju, na kojoj se odlaže sav komunalni otpad koji JP “Komunalno Brčko” prikuplja sa teritorije Distrikta.

  Osim gradonačelnik Šifoka Roberta Lengyela, u posjeti su učestvovali i Bocsev Istvan, glavni upravnik za vode i otpadne vode, Ferenc Ligetvari, savjetnik Ministarstva za zaštitu životne sredine, Reizer Balint, tehnolog iz fabrike za preradu otpada i Zoltan Nemeth, operater u fabrici, kao i članovi uprave kompanije Molnar, navodi se u saopćenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ one = five