More

  Pomozimo Adelisi Avdić da ozdravi

  spot_imgspot_img

  Udruženje Pomozi ba pokrenulo je apel za Adelisu Avdić koja je rođena 31.03.2009 godine u distriktu Brčko sa deformacijom kičme.

  Ovih 12 godina života je provela po bolnicama, operacije i kontrole. Svi unutrašnji organi osim srca bili su srasli uz kičmu. Da bi se to sve riješilo i organi vratili na svoja mjesta Adelisa je imala više operacija.

  Poslije svi operacija i dalje spada u grupu djece sa posebnim potrebama. Adelisi je nedovoljno razvijen i govor i nije sposobna za školovanje.

  Operisana je i liječena u Tuzli. Potrebna joj je njega drugog lica. Poteškoće u gruboj i finoj motorici, ne hoda vuče (puže) po podlozi. Ne može da sjedi samostalno samo uz oslonac. Nesposobna da se oblači i sama hrani. Koristi ortopedska pomagala odnosno kateter za kategorizaciju. Roditelji razvedeni. Adelisa živi sa majkom.

  Redovno se katerizira i radi klizmu crijeva. Klizmu stolice, crijeva radi joj majka. Adelisa i njena mama žive od 350,00 KM to je Adelisina invalidnina i njega. Žive u neuslovnom, alternativnom smještaju sa majkom gdje ih je smjestila socijalna služba. Da bi mogla dalje da se liječi potreban joj je novac. Adelisina mama kaže od kako su ova poskupljenja mi ne možemo ni do Tuzle na kontrolu a samim tim je upitno i Adelisino liječenje.

   Mi nemamo novca ni za prijevoze. Od ovo 350,00 KM sve plaćamo komunalije, hranu, lijekove Adelisi, dokupljujemo pelene, jer po ovom sada stanju ako ne bude napretka Adelisa će čitav život koristiti pelene, kateter i klizmu pošto ne hoda crijeva se umrtve. Da bi nastavila kontrole u Tuzli i nastavila daljnje liječenje potreban nam je novac, možda bi tada nalaze poslali i van BiH, to sve zavisi od novca. Zato molimo dobre ljude da nam pomognu i olakšaju ovu patnju – kazala je njena majka.

  Svi koji žele da pomognu mogu izvršiti uplate preko Udruženja pomoć bolesnim „ŽIVOT“.

  Bosna Bank International d.d. Sarajevo, Trg djece b.b. Sarajevo, BiH.

  Tekući račun u KM: 1413105320021513

  Devizni račun: IBAN: BA391413105310012471

  SWIFT: BBIBBA22XXX

  Raiffeisen Bank d.d. Sarajevo, Zmaja od Bosne b.b. Sarajevo, BiH.

  Tekući račun u KM: 1610000279430045

  Devizni račun – IBAN CODE: BA391610000279430045

  SWIFT CODE: RZBABA2S

  Udruženje pomoć bolesnim” ŽIVOT” Grbavička 127 / 6, 71000 Sarajevo, BiH.Udruženje pomoć bolesnim “ŽIVOT

  HUMANITARNI BROJ: 17063

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ five = one

  Čitano

  Povezani članci