Pomozi.ba: Počela ramazanska akcija podjele iftara i prehrambenih paketa

  - Kako navode iz Pomozi.ba, ove godine će se, osim u Bosni i Hercegovini, paketi pomoći dijeliti i u Jemenu, Palestini, Burmi, kao i u sirijskim kampovima u Libanu i Jordanu, a dijelit će se i iftari ljudima u potrebi. Otvoreni računi i brojevi za donacije

  Foto: AA

  Humanitarna organizacija Pomozi.ba i ove godine sprovodi ramazansku akciju u sklopu koje je planirana podjela iftara i prehrambenih paketa.

  Kako navode iz Pomozi.ba, ove godine će se, osim u Bosni i Hercegovini, paketi pomoći dijeliti i u Jemenu, Palestini, Burmi, kao i u sirijskim kampovima u Libanu i Jordanu, a za taj dio zadužen je sektor Pomozi.ba organizacije u Austriji (Hilfhelfen Pomozi.ba) u saradnji sa organizacijom Rahma Austrija.

  Uspostavljen je i humanitarni broj za pozive u Austriji (+43 901 050 100), a pozivom se donira pet eura. Za pozive unutar BiH uspostavljen je broj 17014 – jedinstven za sve operatere, a pozivom se doniraju dvije KM.

  Pored poziva na humanitarne brojeve, pomoći se može donacijom hrane, higijenskih potrepština i sličnih artikala, koji se mogu dostaviti na adresu Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, Sarajevo. Za novčane donacije tu su i opcije doniranja putem PayPal sistema, te uplate na domaći i INO račun, kao i račun Pomozi.ba organizacije u Austriji.

  Cijena jednog prehrambenog paketa iznosi 60 KM, odnosno 30 eura, saopćili su iz Pomozi.ba.

  Isto tako, cijena jednog iftara iznosi pet KM, a iftari će se prvenstveno isporučivati na kućnu adresu starijim ljudima u potrebi. Za razliku od prethodne godine, kada je napravljeno oko 30 hiljada iftara, ove godine se neće praviti veliki broj kolektivnih iftara, već će fokus biti na prehrambenim paketima, navode iz Pomozi.ba.

  PayPal: paypal1@pomozi.ba

  Za novčane uplate iz BiH:
  Intesa Sanpaolo Bank BiH
  154-180-20085330-48

  Za novčane uplate iz inostranstva:
  Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
  SWIFT CODE: UPBKBA22
  IBAN: BA39 1541802008533048

  Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
  Svrha: Ramazanska akcija

  Za novčane uplate na račun naše organizacije u Austriji:
  ERSTE BANK
  IBAN: AT64 2011182266475400
  BIC: GIBAATWWXXX
  Wien, Oestereich
  Name: hilfhelfen-pomozi.ba
  Verwendungszweck: Spende fur das
  Projekt: Ramazanska akcija

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  6 × = twelve