More

  Položen kamen temeljac za izgradnju sportske dvorane Poljoprivredne i medicinske škole

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović i direktorica JU „Poljoprivredna i medicinska škola“ Marica Mrkić položili su danas kamen temeljac za izgradnju nove sportske dvorane u ovoj obrazovnoj ustanovi.

  Trenutno je osigurano 200.000 KM za ove namjene, a završetak radova se očekuje za dvije godine kao i osiguranje čitave finansijske konstrukcije.

  „Poljoprivrednu i medicinsku školu u Brčkom trenutno pohađa 720 učenika i svakako da zaslužuju objekat kakav se planira graditi. Brčko će, s ovim objektom, imati 18.000 kvadrata prostora za odvijanje nastave tjelesnog odgoja, dakle, korisnog prostora koji stvara pretpostavke kako za pravilan fizički i tjelesni razvoj djece i školske omladine tako i za izgradnju sportista, po čemu je Distrikt poznat“, istakao je Milić. On je dodao da ovoj lokalnoj zajednici nedostaju klasične sportske dvorane.

  „Jučer smo imali prezentaciju rješenja za multifunkcionalnu sportsku dvoranu i nadam se da ćemo sa skorim početkom realizacije i tog projekta upotpuniti te objekte koji su u funkciji sportskog razvoja i takmičenja“, zaključio je Milić.

  Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović istakao je da je ovo peta dvorana u ovom mandatu koja se gradi, što je, kako je naveo, pokazatelj opredijeljenosti Odjeljenja za ulaganje u sport odnosno stvaranje boljih uslova učenicima.

  „Jedino ova od srednjih škola nije imala adekvatnu dvoranu usklađenu s pedagoškim standardima, stoga smo krenuli u rušenje postojeće i izgradnju nove dvorane. Osnovne centralne škole imaju adekvatne uslove, a grade se tri dvorane za područne osnovne škole u Brčkom“, zaključio je Osmanović.

  Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić, poslanici u Skupštini Distrikta kao i predstavnici Odjeljenja za obrazovanje.

  Autor: Vlada Brčko distrikta BiH
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img