More

  Policijski službenici PBD BiH izvršili pretrese i lišili slobode jedno lice

  spot_imgspot_img

  Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, dana 19.06.2020. godine u vremenu od 17.00 do 19.00 sati u jednom brčanskom naselju izvršili pretrese lica J.P. rođenog 1989. godine u Brčkom, kao i stambenih prostorija koje koristi pomenuto lice.

  Tokom pretresa pronađen je jedan pvc paketić NN biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, jedan pvc paketić u kojem se nalazilo 40 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke „Indijske konoplje“, jedan pištolj, 24 komada metaka kalibra 9 mm, jedan mobilni telefon s pripadajućom sim-karticom.

  Tokom preliminarnog vještačenja utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi „Marihuana“ ukupne neto težine 4,482 grama.

  Nakon izvršenih pretresa u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedena su dva lica J.P. i M.Z..

  Nakon kriminalističke obrade M.Z. je pušten, dok je J.P. lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlašena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 232 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i krivično djelo iz člana 65 Zakona o oružju i municiji Brčko distrikta BiH.

  Autor: Policija Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci