More

  Policijski izvještaj sa značajnijim sigurnosnim događajima u Brčkom

  - Advertisement -

  Izvještaj policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 09.02.2024. od 06,00 sati do 12.02.2024. godine do 06,00 sati

  KRIMINALITET:

  – U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježeno je pet događaja sa obilježjima šest krivičnih djela i to po jedno krivično djelo “Teška krađa”, “Krađa” i “Laka tjelesna povreda”, te dva krivična djela “Oštećenje tuđe stvari” iz Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  JAVNI RED I MIR:

  – U izvještajnom periodu  nije bilo događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

  SAOBRAĆAJ:

  – U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih saobraćajnih nezgoda.

  – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 23 vozača i vozila. Od toga 13 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, zatim dva vozača jer su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jednog jer je upravljao vozilom u vrijeme trajanja zabrane upravljanja, dva koji su upravljali neregistrovanim vozilima, jednog koji je vozilom upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog koji je upravljao bez potvrde o poznavanju propisa i tri vozača jer su upravljali vozilima sa nepokrivenim teretom.

  OSTALO:

  – Među ostalim izdvajamo događaj zabilježen dana 09.02.2024. godine kada su policijski službenici oko 10.35 sati u mjestu Prutače postupajući po ranijoj prijavi privremeno oduzeli motrno vozilo marke “Golf” koje koristi lice inicijala A.Dž. rođen 2002. godine iz Brčkog. Provjerom u registru izdatih vozačkih dozvola utvrđeno je da navedeno lice ne posjeduje vozačku dozvolu, te da vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje, dok je provjerom u registru novčanih kazni utvrđeno da isti ima dug po osnovu neplaćenih kazni za prekršaje iz oblasti saobraćaja u iznosu od 8.661,10  konvertibilnih maraka, te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  Balkan ugrožen?!

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventeen + = twenty six