More

  Policije u Bosni i Hercegovini od danas podižu mjere bezbjednosti: Koje će objekte obezbjeđivati?

  - Advertisement -

  Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine danas je obavijestila sve policijske agencije u našoj zemlji o podizanju nivoa mjera sigurnosti zbog Izraela i Palestine.

  Iako je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić još prije dva dana govorio da su mjere sigurnosti podignute na viši nivo, to je učinjeno tek danas. DKPT je svoj dopis proslijedio SIPA-i, GP-u, entitetskim i kantonalnim, kao i Policiji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  U njemu se, kako saznajemo, navodi kako sve policijske agencije u okviru svojih nadležnosti i na području na kojem djeluju trebaju povećati mjere sigurnosti, uključujući i prisustvo svojih pripadnika, na lokacijama kao što su javni objekti jevrejskog naroda, objekti države Izrael, kao i palestinski objekti.

  • Naprijed navedenim dopisom traži se da nadležni organi, povodom novonastale sigurnosne situacije u Evropi i svijetu izazvane eskalacijom sukoba na Bliskom Istoku između država Izraela i Palestine, poduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem očuvanja sigurnosti građana i imovine s pojačanim prisustvom policijskih službenika na lokalitetima gdje su smješteni objekti od značaja za predstavnike jevrejske zajednice kao i zajednice države Palestine u Bosni i Hercegovini – navodi se u ovom dopisu, saznajemo od naših izvora bliskih sigurnosnim strukturama u našoj zemlji.

  Iz FUP-a je potvrđena informacija o dobijanju ovog dokumenta i povećanju mjera sigurnosti od danas, a ne od dana kada je o tome govorio Nešić.

  • Mogu potvrditi da je Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova danas, 20. oktobra 2023. godine, zaprimilo dopis Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine od 20. oktobra 2023. godine, a koji je također upućen SIPA-i, Graničnoj policiji BiH, MUP-u RS, Policiji Brčko distrikta BiH i svim kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova – potvrdio je šef Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović.  

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  four × = twenty eight