More

  Policija u Brčkom vrši pojačanu kontrolu u osnovnim i srednjim školama

  - Advertisement -

  Potaknuti nedavnim ubistvom osmero djece i radnika obezbjeđenja u jednoj školi u Srbiji, službenici Policije Brčko distrikta BiH vrše pojačanu kontrolu u brčanskim osnovnim i srednjim školama, te izvršavaju preventivne radnje.

  Odmah nakon strašnog obistva koji je potresao Srbiju ali i cijelu regiju, Policija Brčko distrikta podigla je razinu sigurnosti u brčanskim osnovnim i srednjim školama.

  „Odmah smo zadali školskim policajcima zadatke na preventivnim mjerama, da obave razgovore s ravnateljima škola kao i sa stručnim timovima, kako bi unaprijedili našu suradnju koja je i do sada bila na zadovoljavajućoj razini. Pored školskih policajaca, uputili smo i veći broj policijskih službenika u svakodnevni obilazak škola, kao jednu od preventivnih radnji“, kazao je Dragomir Nišić, komandir Jedinice opšte policije.

  Dugogodišnji školski policajac Dušan Lazić koji redovno obilazi škole na području Brčko distrikta, kaže kako se nasilje sve više ispoljava u digitalnom obliku, putem poruka i društvenih mreža. Upoređujući učenike od prije desetak godina i sada, kaže da je ogromna razlika i da sve mlađi učenici imaju pristup digitalnim tehnologijama i ispoljavanju nezadovoljstva putem njih.

  „Policija Brčko distrikta ima odličnu suradnju s ravnateljima škola kao i stručnim timovi škola, te ovlaštenim institucijama koje se brinu za zaštitu djece i dječijih prava, odnosno Centar sa mentalno zdravlje i Služba za socijalnu skrb, te svi zajedno djeluju na prevenciji vršnjačkog nasilja“, kazala je Fatima Zahirović školski policajac.

  Za kraj iz Policije Brčko distrikta poručili su kako će pravovremeno poduzeti sve preventivne mjere, te će podići sigurnost na još veći nivo.

  Radiobrcko.ba//Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + seventy five = eighty