More

  Policija preduzima radnje na rasvjetljavanju tuče u Gornjem Rahiću

  U ugostiteljskom objektu i ispred objekta došlo do narušavanja javnog reda i mira, a zatim i tuče četiri lica, kao i pucanja iz vatrenog oružja.

  - Advertisement -

  – Dana 02.11.2017. godine oko 02,50 sati, Policiji se obratio građanin sa područja Brčkog i prijavio da je u ugostiteljskom objektu u Gornjem Rahiću, došlo do fizičkog napada na njegovog brata kao i do pucnja iz vatrenog oružja od strane jednog lica iz naselja Prutače.

  Na mjesto događaja izašli su policijski službenici, koji su prikupljali potrebna obavještenja, tragove i dokaze.

  Na licu mjesta, od strane policijskih službenika, izvršen je uviđaj kojim je konstatovano da je u ugostiteljskom objektu i ispred objekta, došlo narušavanja javnog reda i mira a zatim i tuče četiri lica, kao i pucanja iz vatrenog oružja.

  Pored navedenog konstatovano je da su oštećena dva motorna vozila koja su bila parkirana ispred objekta.

  Pregledom mjesta događaja pronađeni su tragovi i dokazi a lica koja su učestvovala u tuči su, do dolaska policijskih službenika, uputila se u Zdravstveni centar Brčko radi ukazivanja ljekarske pomoći.

  Utvrđeno je da su u tuči učestvovala lica sa područja Brčkog, sa inicijalima D.K., rođen 1986. godine, N.S., rođen 1985 godine, i N.A. rođen 1982. godine koji su zadobili lake tjelesne povrede, te S.K., rođen 1982. godine, koji je zadobio teške tjelesne povrede.

  Pomenuta lica su pozvana u Policiju Brčko distrikta BiH, na kriminalističku obradu.

  S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 171. “Učestvovanje u tuči” Krivičnog zakona Brčko distritka BiH, pripadnici policije preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju cjelokupnog događaja – navedeno je u izvještaju Policije.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  64 ÷ = eight