Policija: Izvršena provala u poslovnom subjektu, jedna saobraćajna nezgoda

  Foto-ilustracija: Shutterstock
  Autor teksta: Policija Brčko distrikta BiH

  IZVJEŠTAJ ZA MEDIJE sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 12. 9. 2020. godine do 14. 9. 2020. godine

  KRIMINALITET:

  – Tokom izvještajnog perioda dogodilo se jedno krivično djelo dana 12. 9. 2020. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH u 09.05 sati prijavljeno da je NN lice tokom noći izvršilo provalu u jednom poslovnom subjektu na području Brčko distrikta BiH. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta izvršili uviđaj i utvrdili da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo “Teška krađa” iz člana 281 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  JAVNI RED I MIR

  – U navedenom vremenskom periodu nije bilo zabilježenih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

  SAOBRAĆAJ:

  – U danevikenda evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila  teške tjelesne povrede.

  – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih 24. Od toga 11 kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, četiri lica koja su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je upravljalo vozilom koje je imalo neregistrovanu poluprikolicu, jedno lice koje je vozilo neregistrovano vozilo, tri lica koja su vozilima upravljala nakon isteka potvrde o registraciji, dva lica koja su vozilima upravljala bez potvrde o poznavanju propisa iz oblasti saobraćaja, te dva lica koja su vozilima upravljala vozilom, a da pri tome u vozačkoj dozvoli nisu imala naznačenu potkategoriju.

  --