More

  Policija Brčko distrikta: U junu vježba ‘Jackal Stone 2017’

  - Advertisement -

  Policija Brčko distrikta BiH najavljuje dolazak pripadnika Vojske SAD-a, koji će učestvovati na vježbi „JACKAL STONE 2017″ u Bosni i Hercegovini u junu.

  Ova bilateralna vježba će koristiti realni operativni scenario u cilju poboljšanja interoperabilnosti između BiH – SAD. U istoj će učestvovati približno 500 pripadnika bezbjednosnih, vladinih i civilnih ustanova iz BiH i SAD-a.

  Vježba će pripremiti učesnike za provođenje potencijalnih operacija sa partnerskim snagama, te interresornim organizacijama kroz razmjenu taktičkih i doktrinarnih znanja.

  Bosna i Hercegovina i SAD blisko sarađuju u sferi sigurnosti, te pozdravljaju ovu priliku za dalje jačanje tih odnosa kroz podizanje stepena njihove interoperabilnosti kao partnerskih država, u cilju bolje reakcije na potencijalna sigurnosna pitanja. Iako je scenario vježbe osmišljen tako da odražava relevantne sigurnosne izazove, on nema nikakve veze sa stvarnim događajima. Lokalni zvaničnici su odobrili sve aktivnosti i manevre da bi se osigurala bezbjednost ljudi u Bosni i Hercegovini.

  „JACKAL STONE 2017″ je dio Programa zajedničke obuke i vježbi Evropske komande vojske SAD-a, čiji je cilj poboljšanje interoperabilnosti sa savezničkim i partnerskim državama, te podrška trenutnim operacijama.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty five ÷ eighty five =