Policija Brčko distrikta: Rasvijetljeno otuđenje vozila i teška krađa, uhapšene dvije osobe

  Policija Brčko distrikta BiH će u toku današnjeg dana oba lica uz Izvještaj da su počinili krivično djelo "Teška krađa" iz člana 281. stav 1. tačka 2. KZ Brčko distrikta BiH i krivično djelo ”Krađa” iz čl. 280 stav 1. KZ Brčko distrikta BiH predati Tužilaštvu Brčko distrikta BiH u dalju nadležnost.

  Policija Brčko distrikta [Foto: Otisak.ba - Arhiva]

  Dana 29.10.2018. godine Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio nepoznato lice ili više njih da su kratko prije podnošenja prijave otuđili njegovo putničko motorno vozilo marke BMW. U vrlo kratkom vremenu od strane policijskih službenika na području grada uočeno je otuđeno motorno vozilo marke BMW i nepoznato lice kako upravlja istim, nakon čega je od strane policijskih službenika zaustavljen i lišen slobode i priveden u službene prostorije. Kriminalističkom obradom navedenog lica, utvrđeno je da se radi o višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih djela inicijala F.Ć. (rođen 1998. godine iz Brčkog), navodi se u današnjem izvještaju iz Policije.

  Dana 29.10.2018. godine u večernjim satima Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio nepoznato lice da je izvršio krađu u trgovinskoj radnji koja se nalazi u “EŠ” naselju u Brčkom, na način da je sa povezom preko usta ušao u objekat i radnici uputio verbalnu prijetnju, nakon čega je iz kase otuđio novac i udaljio se u nepoznatom pravcu. Odmah po saznanju na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su izvršili uviđaj, te u vrlo kratkom roku u “EŠ” naselju pronašli dva muška lica od kojih je jedan odgovarao  opisu izvršioca krivičnog djela, nakon čega su privedeni u službene prostorije Policije Brčko distrikta BiH radi dalje kriminalističke obrade, piše u izvještaju.

  - Reklama -

  Istražnim radnjama prema navedenim licima utvrđeno je da je lice sa inicijalima B.A. (rođen 1997. godine, nastanjen u Brčkom) počinio navedeno krivično djelo, kod kojeg je pronađen određen iznos otuđenog novca, nakon čega je lišen slobode, dok je drugo lice nakon kriminalističke obrade, pušteno.

  Imajući u vidu sve navedeno, Policija Brčko distrikta BiH će u toku današnjeg dana oba lica uz Izvještaj da su počinili krivično djelo “Teška krađa” iz člana 281. stav 1. tačka 2. KZ Brčko distrikta BiH i krivično djelo ”Krađa” iz čl. 280 stav 1. KZ Brčko distrikta BiH predati Tužilaštvu Brčko distrikta BiH u dalju nadležnost, stoji na kraju izvještaja.

  IzvorOtisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  two × = four