More

  Policija Brčko distrikta protiv korupcije akcijama BIRO, GRANT, FUŠ i SISTEM

  spot_imgspot_img

  [SAOPŠTENJE] Na Generalnoj skupštini UN-a 2003. godine usvojena je Konvencija Ujedinjenih Nacija protiv korupcije, te se 9. decembar u svijetu obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

  Korupcija je društveno opasna pojava koja zahvata sve segmente društva i predstavlja krivično djelo koje ugrožava cjelokupni razvoj i prosperitet svake države.

  Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine izražava svoju potpunu opredijeljenost i posvećenost da učini sve na sprečavanju i rasvjetljavanju koruptivnih radnji u svim sferama društva.

  O tome najbolje svjedoče dosadašnji rezultati Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koja je samo u prvih deset mjeseci 2021. godine provela ukupno četiri akcije kodnih naziva “BIRO”, “GRANT”, “FUŠ” i “SISTEM”, a koje se odnose na krivična djela u oblasti visoke korupcije. U okviru navedenih akcija slobode je lišeno ukupno pet lica, zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela “Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem” i“Zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja”.

  Rad Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prepoznali su i snažno podržali predstavnici međunarodne zajednice.

  Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine će i u narednom periodu samostalno i i saradnji sa drugim institucijama, bezrezervno nastaviti aktivnosti u suprotstavljanju svim oblicima korupcije na prostoru Brčko distrikta BiH.

  Policija Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci