More

  Policija Brčko distrikta: Pronađena marihuana, četiri saobraćajne nezgode, isključeno 26 vozača

  Otisak.ba donosi izvještaj Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 21.07.2017. godine do 24.07.2017. godine.

  - Advertisement -

  Otisak.ba donosi izvještaj Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 21.07.2017. godine do 24.07.2017. godine.

  KRIMINALITET:

  – Dana 21.07.2017. godine, oko 21:00 sati, postupajući po prikupljenim operativnim saznanjima da lice sa inicijalima S. M. [rođen 1988. godine] sa područja Brčkog posjeduje kod sebe opojnu drogu “marihuana”, policijski službenici su nad istim izvršili službene radnje dokazivanja. U sklopu preduzetih radnji, izvršen je pretres imenovanog, stana kojeg koristi i vozila, u Ulici Svetog Save, te njegovog ugostiteljskog objekta u Ulici Konačko Brdo u Brčkom. Pretresi su izvršeni na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

  Tokom pretresa, kod istog je pronađena pvc vrećica u kojoj se nalazilo petnaest pvc paketića sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuana”. Izvršenim preliminarnim kriminalističko-tehničkim vještačenjem utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi „marihuana“. Zbog osnova sumnje da je lice S. M. počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, isti je lišen slobode i priveden u Policiju, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada. Policija će protiv imenovanog podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

  JAVNI RED I MIR:

  – Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u Distriktu i isti su protekli bezbjedno.

  SAOBRAĆAJ:

  – U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaje u četiri saobraćajne nezgode. U dvije saobraćajne nezgode dva lica su zadobila lake tjelesne povrede, dok je u dvije saobraćajne nezgode zabilježena materijalna šteta nastala na vozilima.

  – Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadesetšest vozača i vozila, gdje je kod jedanaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u deset slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u pet slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije – navedeno je u izvještaju.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  four + 5 =