Policija Brčko distrikta: Nasilje u porodici, dvije saobraćajne nezgode

  Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili 34 vozača i vozila.

  Foto: Pixabay - Ilustracija

  Novinar: Adis Mujdanović

  Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (BiH), 25.11. oko 9:30 sati, zaprimila je prijavu koja se odnosi na krivično djelo nasilje u porodici, a od 23.11. do 26.11. izvršila uviđaj u dvije saobraćajne nezgode, navodi se u policijskom izvještaju sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u navedenom periodu.

  Policiji se obratila 27-godišnja ženska osoba – građanka iz Brčkog i prijavila muža da ju je fizički napao.

  „Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su prikupljali potrebna obavještenja i obavili uviđaj“, piše u izvještaju.

  U Zdravstvenom centru u Brčkom od strane ljekara konstatirano je da je ženska osoba zadobila lahke tjelesne povrede.

  „S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo (KD) ‘Nasilje u porodici’ iz člana 218, st. 1, Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, o svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH a policijski službenici su preduzeli mjere i radnje na dokumentovanju KD-a i procesiuranja izvršioca“, navode iz Policije.

  Dodaju da su protekli sigurno svi vjerski, kulturni, sportski, tradicionalni i drugi javni skupovi koji su u navedenem vremenskom periodu održani u Distriktu, a koje je Policija osigurala.

  U izvještajnom periodu pripadnici Policije izvršili su uviđaj u dvije saobraćajne nezgode. U jednoj saobraćajnoj nezgodi dvije osobe su zadobile lahke tjelesne povrede, a u jednoj je zabilježena materijalna šteta nastala na vozilima.

  Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili 34 vozača i vozila.

  „Kod dvadesetčetiri vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u osam slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u dva slučaja utvrđeno da su vozači upravljali vozilima kojima je istekla važnost registracije“, stoji na kraju izvještaja.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  27 + = thirty three