More

  Policija Brčko distrikta BiH u saradnji s MUP-om TK PU Gradačac proveli akciju kodnog naziva „OMEGA”

  [SAOPŠTENJE] Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je u saradnji s pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona, Policijske uprave Gradačac, a po Naredbama Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, dana 18. i 19.01.2022. godine proveli akciju kodnog naziva “OMEGA”.

  Na ukupno šest lokacija na području Brčko distrikta BiH i opštine Gradačac izvršeni su pretresi tri lica, dva putnička motorna vozila i sedam stambenih objekata, gdje je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto: više pvc paketa sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin speed” ukupne količine 220 grama, vagu, pvc kesice za pakovanje, mobilne telefone, kao i druge predmete koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

  U okviru akcije slobode su lišena lica A.Š. rođen 1990. godine u Gradačcu, I.O. rođen 1978. u Gradačcu i A.U. rođen 1999. godine u Tuzli, svi nastanjeni u opštini Gradačac, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  Navedena lica će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, na dalje krivično pravno procesuiranje.

  Policija Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci