Policija BDBiH: Pregled značajnih bezbjednosnih događaja od 28. do 30.09.

Policija BDBiH (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

Autor: Policija BDBiH

KRIMINALITET:

- Reklama -

– Dana 28.09.2019. godine oko 09,10 sati, Policiji se obrati građanin Brčkog i prijavio da je od strane nepoznatog lica ili više njih izvršena provala u kuću u Ulici fra Serafina Zečevića u Brčkom.

Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su prikupljali potrebna obavještenja i obavili uviđaj.

Uviđajnim radnjama konstatovano je da je izvršena provala u kuću i da je iz unutrašnjosti iste otuđen mobilni telefon, baza fiksnog telefona i dvije vjerske knjige.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo ”Teška krađa” iz člana 281, stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici su preduzeli mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela i otuđenih predmeta.

JAVNI RED I MIR:

 – Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

– Dana 29.09.2019. godine, zbog narušavanja javnog reda ispred stadiona, Policija je u skladu sa Zakonom o prekršajima Brčko distrikta BiH i Zakonom o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, lišila slobode lice sa inicijalima I. M. (rođen 1958. godine), a zbog počinjenih prekršaja iz člana 4 (Drsko ponašanje) i člana 8 (Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka).

Protiv imenovanog će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka  Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije izvršili su uviđaj u pet saobraćajnih nezgoda. U saobraćajnim nezgodama devet lica je zadobilo lake tjelesne povrede a konstatovana je i materijalna šteta.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadesetdva vozača i vozila, gdje je kod jedanaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u sedam slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilima prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

IzvorOtisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

50 ÷ = fifty