Policija BDBiH: Pregled značajnih bezbjednosnih događaja od 21. do 23.09.

Policija BDBiH (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

Piše: Policija BDBiH

KRIMINALITET:

Tokom izvještajnog perioda (vikenda) nisu zabilježene prijave građana koje bi sadržavale bitna obilježja krivičnog djela.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

– Postupajući po prijavama građana, zbog narušavanja javnog reda, Policija je u skladu sa Zakonom o prekršajima Brčko distirkta BiH i Zakonom o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH , lišila slobode lice sa inicijalima Đž.Š. rođen 1973. godine, a zbog počinjenih prekršaja iz člana 4 (drsko ponašanje) i člana 8 (Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka). Protiv imenovanog, je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Brčko distirkta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije izvršili su uviđaj u jednoj saobraćajnoj nezgodi u kojoj je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadeset vozača i vozila, gdje je kod osam vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u osam slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilima prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− one = 1