Policija BDBiH: Narušavanje javnog reda, u dvije saobraćajne nezgode tri osobe povrijeđene

Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili 17 vozača i vozila.

Policija BDBiH (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

Novinar: Adis Mujdanović

U današnjem izvještaju za medije sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 27. jula do 28. jula, Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, izdavajaju se slučaj narušavanja javnog reda te dvije saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe zadobile tjelesne povrede.

Kriminalitet

Tokom izvještajnog perioda (vikenda) nisu zabilježene prijave građana koje bi sadržavale bitna obilježja krivičnog djela.

Javni red i mir

Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu osigurali sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u BDBiH i oni su protekli sigurno.

Postupajući po prijavama građana, zbog narušavanja javnog reda, Policija je u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru BDBiH podnijela dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu ove lokalne zajednice, i to: 27. jula, zbog prekršaja iz člana 5. (učestvovanje i izazivanje tuče), protiv osoba sa inicijalima E. O. i A. D., i 28. jula, zbog počinjenih prekršaja iz člana 4 (drsko ponašanje) i člana 8 (ometanje vršenja službenih poslova i zadataka), protiv osoba sa inicijalima E. R., H. G. i A. M., svi sa područja Brčkog.

Saobraćaj

U izvještajnom periodu pripadnici Policije izvršili su uviđaj u dvije saobraćajne nezgode, u kojima su tri osobe zadobile povrede.

Jedna osoba je zadobila teške, a dvije lahke tjelesne povrede. Zabilježena je i materijalna šteta nastala na vozilima.

Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili 17 vozača i vozila.

Kod osam vozača kontrolom je utvrđeno da vozilima upravljaju pod utjecajem alkohola, u osam slučajeva utvrđeno je da osobe upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, dok je u jednom slučaju utvrđeno da je vozač upravljao vozilom kojem je istekla važnost registracije.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

seventy five − seventy two =