More

  Policija BDBiH: Narušavanje javnog reda, u dvije saobraćajne nezgode tri osobe povrijeđene

  Novinar: Adis Mujdanović

  U današnjem izvještaju za medije sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 27. jula do 28. jula, Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, izdavajaju se slučaj narušavanja javnog reda te dvije saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe zadobile tjelesne povrede.

  Kriminalitet

  Tokom izvještajnog perioda (vikenda) nisu zabilježene prijave građana koje bi sadržavale bitna obilježja krivičnog djela.

  Javni red i mir

  Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu osigurali sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u BDBiH i oni su protekli sigurno.

  Postupajući po prijavama građana, zbog narušavanja javnog reda, Policija je u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru BDBiH podnijela dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu ove lokalne zajednice, i to: 27. jula, zbog prekršaja iz člana 5. (učestvovanje i izazivanje tuče), protiv osoba sa inicijalima E. O. i A. D., i 28. jula, zbog počinjenih prekršaja iz člana 4 (drsko ponašanje) i člana 8 (ometanje vršenja službenih poslova i zadataka), protiv osoba sa inicijalima E. R., H. G. i A. M., svi sa područja Brčkog.

  Saobraćaj

  U izvještajnom periodu pripadnici Policije izvršili su uviđaj u dvije saobraćajne nezgode, u kojima su tri osobe zadobile povrede.

  Jedna osoba je zadobila teške, a dvije lahke tjelesne povrede. Zabilježena je i materijalna šteta nastala na vozilima.

  Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili 17 vozača i vozila.

  Kod osam vozača kontrolom je utvrđeno da vozilima upravljaju pod utjecajem alkohola, u osam slučajeva utvrđeno je da osobe upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, dok je u jednom slučaju utvrđeno da je vozač upravljao vozilom kojem je istekla važnost registracije.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifteen ÷ three =

  Čitano

  Povezani članci