Policija BDBiH: Detalji pucnjave, šest saobraćajnih nezgoda

  Foto: Arhiva

  Tokom vikenda u oblasti kriminaliteta zabilježena su dva krivična djela.

  Izdvajamo događaj od dana 20.06.2020. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH u 14.05 sati prijavljeno da je na putu Brčko-Bijeljina došlo do zastoja u saobraćaju.

  Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i pod nadzorom tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH utvrdili da su dva lica nastanjena u Prijedoru zadobila povrede i to lice inicijala D.R. rođen 2002. godine iz vatrenog oružja, dok je jedno maloljetno lice zadobilo povrede od stakla.

  Oba lica su prevezena u bolnicu radi ukazivanja ljekarske pomoći, nakon čega je lice D.R. prebačeno na UKC Tuzla gdje je konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede koje nisu opasne po život, dok su kod maloljetnog lica u pitanju lake tjelesne povrede.

  Tokom uviđaja utvrđeno je da postoje osnovi sumnje  da su izvršena krivična djela “Ubistvo u pokušaju” iz člana 163. stav 1., a u vezi člana 28. i krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz člana 365. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH od trenutka zaprimanja prijave pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH preduzimaju sve neophodne istražne radnje na rasvjetljavanju navedenog događaja.

  Pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u Distriktu i isti su protekli bezbjedno.

  Tokom vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda.

  Izdvajamo događaj od dana 20.06.2020. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH prijavljeno da se u Brezovom Polju dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice povrijeđeno.

  Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i pod nadzorom dežurnog tužioca izvršili uviđaj, te pronašli tijelo vozača i utvrdili da ne daje znakove života.

  Riječ je o vozaču motocikla marke “Kawasaki” G.N. rođenom 1989. godine u Bijeljini, koji je prevezen u gradsku mrtvačnicu, gdje će biti izvršena obdukcija.

  Tokom izvještajnog perioda pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno 23 vozača i vozila. Od toga devet kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, devet lica  koja su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, tri lica koja su upravljala vozilom nakon isteka registracije, te dva lica koja su upravljala neregistrovanim vozilima.

  Autor: Policija Brčko distrikta BiH
  --