Policija BDBiH: Akcija kodnog naziva „CER“

Foto: Otisak.ba

Piše: Policija BDBiH

Nakon preduzimanja planskih istražnih mjera i radnji, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e, MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Posavskog kantona-županije, započeli jutros (24.09.2019. godine) realizaciju akcije kodnog naziva „CER“.

Akcija „CER“, usmjerena prema 23 lica, gdje se vrši prikupljanje dokaza, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog prometa opojnih droga i oružja.

U toku je više od 80 pretresa, na više od 30 lokacija na području Brčko distrikta BiH, Tuzlanskog kantona i Posavskog kantona-županije i to: lica, objekata i putničkih vozila s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljim krivičnim postupcima.

U do sada provedenim radnjama pretresa, pronađena je veća količina narkotičkih materija, novca i oružja.

Aktivnosti se provode po naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Više informacija o navedenoj akciji biće saopšteno tokom sutrašnjeg dana, za kada je planirana PRESS KONFERENCIJA.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

9 + one =