More

  Pokušaj blokade poslovnice Addiko banke u Sarajevu

  Članovi Udruženja korisnika kredita 'Švicarac' ušli su u banku, došlo je do naguravanja i intervencije policije, jednoj ženi je pozlilo.

  - Advertisement -

  Članovi Udruženja korisnika kredita “Švicarac” u subotu su spriječeni da uđu u poslovnicu Addiko banke, bivše Hypo banke, u ulici Ferhadija u Sarajevu, nakon čega je došlo do naguravanja i intervencije policije.

  Nekolicina članova Udruženja uspjela je ući u banku, gdje je jednoj ženi pozlilo te joj je pomoć ukazalo osoblje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

  Predsjednik UKK “Švicarac” Kemal Duraković izjavio je novinarima da nisu u banku ušli silom, jer su i oni klijenti banke, koja nema pravo vršiti diskriminaciju i ne dopustiti im da uđu u poslovnicu.

  “Izašli smo tačno u jedan sat [13:00 sati], do kada banka radi, jer ne želimo kršiti zakone BOsne i Hercegovine, kao što to čini Hypo banka [raniji naziv za Addiko banku]”, dodao je Duraković i zahvalio policiji na profesionalnom odnosu.

  Posljednja opomena pred štrajk glađu

  Pojasnio je da su članovi tog udruženja namjeravali uplaćivati rate kredita po pet feninga, što banka nije prihvatila, te da je današnja akcija bila posljednja opomena pred mogući štrajk glađu.

  Članovi UKK “Švicarac” ranije su najavili blokadu nekoliko poslovnica Addiko banke u više gradova u Bosni i Hercegovini.

  Addiko banka je izrazila žaljenje zbog dešavanja u i ispred poslovnice u Sarajevu.

  Navode da je nezakonito okupljanje članova tog udruženja ispred poslovnice Addiko banke u Ferhadiji eskaliralo primjenom sile od pojedinih članova Udruženja prema zaštitarima i osoblju banke, kao i da je nekoliko članova Udruženja blokiralo zaštitare i nasilno ušlo u poslovnicu banke, nanoseći materijalnu štetu.

  “Prilikom nasilnog ulaska u poslovnicu, jedna od članica Udruženja je pala te je zatražila medicinsku pomoć, koja joj je pružena. Policijski službenici, koji su pratili ovo nezakonito okupljanje članova Udruženja ‘Švicarac’, reagirali su u okviru svojih zakonskih ovlasti. Policajci trenutno provode istražne radnje, a poslovnica je zbog ovog nasilnog akta zatvorena”, saopćeno je iz Addiko banke.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − 7 = two