More

  Pokret SPD Brčko: Portali daju veliki doprinos u ovoj krizi

  spot_imgspot_img

  Pokret socijalne pravde i demokratije Brčko želi ovim putem istaći da jednu od glavnih uloga demokratskog društva čine novinari kao važan faktor u slobodi izražavanja na internetu i van njega kao i na povećanju transparentnosti i odgovornosti svih ostalih aktera u tom društvu.

  Danas, iako je se Bosna i Hercegovina popela na listi slobode medija za 5 mjesta, još uvijek je zabrinjavajući položaj novinara, urednika kao i drugih medijskih radnika. Svi znamo da su oni pod stalnim pritiscima, prijetnjama a vrlo često i napadima.

  Prisjetimo se samo napada na urednika portala Otisak.ba Adisa Mujdanovića prošlog novembra. Takve situacije u današnjem modernom društvu ne bi smjele da se događaju.

  Pokret socijalne pravde i demokratije Brčko želi čestitati svima njima Dan slobode medija i zahvaliti se na njihovom predanom radu kako bi građani bili pravovremeno bili obaviješteni o svim događajima koji se odvijaju u našem društvu ali i širom svijeta.

  Posebno treba istaknuti, a to se vrlo malo spominje da su vrlo važnu ulogu u borbi protiv pandemije korona virusa i na njenom suzbijanju upravo odigrali mediji a posebno portali koji su danas najizraženiji vid medija.

  Ovdje u Brčkom posebno bi izdvojili Otisak.ba, infobrcko.com i eBrcko.net koji su dali i daju svakodnevno nesebično veliki doprinos u ovoj velikoj krizi svojim izvještajima, prenošenjem presica, davanjem smjernica čime su informisali građane kako se ponašati i svakako da su uticali da u Brčkom danas imamo zadovoljavajuće stanje u pogledu pandemije.

  Još jednom veliko hvala na svemu učinjenom i želimo vam sretan 3. maj Dan slobode medija sa što više uspjeha, slobode i sigurnosti u vašem daljnjem radu.

  Autor: Pokret SPD Brčko

  Čitano

  Povezani članci