More

  Pokloniti veću pažnju našim majkama, sestrama i suprugama

  Autor teksta: TRK Majevica (20.12)
  Autor fotografija: Predrag Simić

  U eri informacionih tehnologija, nije toliko teško doći do najboljih rješenja za određene društvene probleme. Svi danas znamo koju postavu na teren treba izvesti naš omiljeni klub; koja su rješenja političkih problema; šta uraditi sa političkim sistemom na Balkanu; kako se nositi sa korona-situacijom; koje je rješenje za klimatske probleme i glad u svijetu; …

  Za razliku od ranijih istorijskih perioda kada se nije tako lako dolazilo do rješenja – ljudima je preostajala jedino mogućnost akcije. I upravo ta akcija je ono malo što nam nedostaje da uradimo nešto korisno za sebe i za druge. Suština pobjede je u sopstvenom uzrastanju, ne u porazu našeg protivnika.

  Budimo ljudi akcije, pa makar samo očistili svoju spavaću sobu, a ne oni koji će klikovima rješavati glad u svijetu. Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu!

  Mi smo danas trčali za one koje trpe muku kako bi uradile nešto najljepše što nam je dato – a to je kad majke rađaju svoju djecu. Našom akcijom sigurno nećemo riješiti nagomilane probleme brčanskog zdravstva i ginekologije, ali ćemo svakako istrčanim polumaratonom ukazati da je potrebno pokloniti veću pažnju našim majkama, sestrama i suprugama, kao i obezbijediti bolje uslove za rad onima koji nam pomažu kada nam je najteže.

  Čitano

  Povezani članci